Pit­ti­ge clubs­and­wich met kool­ra­bi

(14) waardeer
lunch 4 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Koolrabi (met kaasschaaf) in dunne plakken snijden. Roomkaas losroeren met rucola en pittig op smaak brengen met zout en peper. 4 sneetjes brood met roomkaasmengsel besmeren en met koolrabi beleggen, 2 sneetjes dun besmeren met mosterd en met ham beleggen. Twee stapels maken van 1 sneetje roomkaas, 1 sneetje ham en 1 sneetje roomkaas. Stapels afdekken met rest van brood en diagonaal doorsnijden. Sandwiches vaststeken met prikker.

Tip:

Wie wel eens in Amerika is geweest, weet dat de gemiddelde portie daar een stuk groter is dan in Europa. Maar ook hier zijn de porties van bijvoorbeeld frisdrank, hamburgers en zakken chips in de loop der jaren enorm gegroeid. Meestal gaat zo'n portie ook in een keer op. Wie wil voorkomen ongemerkt te veel calorieën binnen te krijgen, kiest een kleine verpakking of portie!

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 5 g
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.