bewaar
Koolrabi in mosterd-roomsaus
Koolrabi in mosterd-roomsaus
bewaar

Koolrabi in mosterd-roomsaus

Origineel groentegerecht voor bij een stukje (vegetarisch) vlees of vis.

15 min. bereiden
114waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

koolrabi's

250 ml

verse slagroom

1 el

grove Zaanse mosterd

Origineel groentegerecht voor bij een stukje (vegetarisch) vlees of vis.

Aan de slag

1

Snijd de koolrabi's dun en snijd doormidden. Leg de helften op het snijvlak en snijd dunne plakken. Leg de plakken in een wijde hapjespan en schenk er slagroom over. Breng de slagroom aan de kook en laat de koolrabi 5 min. afgedekt koken.

2

Verwijder de deksel en laat de groente nog 5 min. koken tot de koolrabi gaar is en de slagroom wat is ingekookt. Schep de koolrabi met schuimspaan in een warme schaal.

3

Haal van het vuur af, roer mosterd door de lichtgebonden saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de saus over de koolrabi. Lekker met gegrilde karbonades.