Ingrediënten
4 personen
500 g
gehakt
6 el
paneermeel
1
ei
2 el
grove Zaanse mosterd
100 g
oude kaas
50 g
boter
Aan de slag
Doe het gehakt in een kom en voeg 2 el paneermeel, het ei, de mosterd, de kaas en peper en zout naar smaak toe. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er met vochtige handen gladde ballen van. Rol deze door de rest van het paneermeel.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Laat de ballen op laag vuur in 20 min. gaar worden. Keer regelmatig. Lekker met aardappelen met maiskolfjes en sperziebonen met Amsterdamse uien (recepten elders op ah.nl/recepten).
Gehaktballetjes in tomatensaus maken
Instructievideo - 00:44 min.
Gehaktbal met kaas & mosterd

bijgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe het gehakt in een kom en voeg 2 el paneermeel, het ei, de mosterd, de kaas en peper en zout naar smaak toe. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er met vochtige handen gladde ballen van. Rol deze door de rest van het paneermeel.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Laat de ballen op laag vuur in 20 min. gaar worden. Keer regelmatig. Lekker met aardappelen met maiskolfjes en sperziebonen met Amsterdamse uien (recepten elders op ah.nl/recepten).
algemeen:U kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Eet ze koud of verwarm ze in ca. 10 min. op laag vuur. Keer regelmatig.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g gehakt
6 el paneermeel
1 ei
2 el grove Zaanse mosterd
100 g oude kaas
50 g boter