Ham-kaasschnitzel met Zaanse mosterd

Advertentie
Ingrediënten
- 2 plakken Zaanlanderkaas (van 1 cm dik, ca. 400 g)
- 1 eetlepel Zaanse mosterd
- 4 plakjes achterham
- 1 ei
- 4 eetlepels bloem
- 8 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels (olijf)olie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Korst van kaas snijden. Kaas in vier gelijke stukken van ca. 5 x 10 cm snijden. Stukken kaas bestrijken met mosterd. Rond elke plak kaas plakje ham wikkelen. Ei in diep bord loskloppen. Bloem en paneermeel op 2 platte borden scheppen. Ham-kaasplakken een voor een eerst door bloem wentelen, dan door ei halen en tot slot door paneermeel wentelen. In ruime koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten en ham-kaasschnitzels op matig vuur in ca. 3 min. goudbruin bakken; halverwege keren. Schnitzels afgedekt nog 1 min. zachtjes bakken tot kaas goed gesmolten is. Lekker met een gemengde salade, appel-abrikozencompote en röstikoekjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 18 g
- vet 42 g