bewaar
Ham-kaasschnitzel met Zaanse mosterd
Ham-kaasschnitzel met Zaanse mosterd
bewaar

Ham-kaasschnitzel met Zaanse mosterd

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 plakken

Zaanlanderkaas

1 eetlepel

Zaanse mosterd

4 plakjes

achterham

1

ei

4 eetlepels

bloem

8 eetlepels

paneermeel

3 eetlepels

(olijf)olie

Aan de slag

Korst van kaas snijden. Kaas in vier gelijke stukken van ca. 5 x 10 cm snijden. Stukken kaas bestrijken met mosterd. Rond elke plak kaas plakje ham wikkelen. Ei in diep bord loskloppen. Bloem en paneermeel op 2 platte borden scheppen. Ham-kaasplakken een voor een eerst door bloem wentelen, dan door ei halen en tot slot door paneermeel wentelen. In ruime koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten en ham-kaasschnitzels op matig vuur in ca. 3 min. goudbruin bakken; halverwege keren. Schnitzels afgedekt nog 1 min. zachtjes bakken tot kaas goed gesmolten is. Lekker met een gemengde salade, appel-abrikozencompote en röstikoekjes.