bewaar
Gehaktbal met rodekool
Gehaktbal met rodekool
bewaar

Gehaktbal met rodekool

30 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

500 g

gehakt

1

ei

4 el

paneermeel

60 g

boter

1

rodekool

200 ml

appelsap

2

kruidnagels

1 zak

aardappelpartjes

Aan de slag

1

Meng het gehakt met het ei en paneermeel en breng royaal op smaak met peper en zout. Vorm er met vochtige handen 4 ballen van. Verhit 30 g boter in een braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. rondom bruin. Laat op laag vuur in 20 min. gaar worden. Keer regelmatig.

2

Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de kool. Halveer in de lengte en snijd de witte stronk aan de onderkant eruit. Snijd de kool in dunne reepjes. Stoof met het appelsap en de kruidnagels 15 min. op laag vuur. Breng op smaak met zout.

3

Verhit ondertussen 30 g boter in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 12 min. goudbruin. Serveer de gehaktballen met de rodekool en aardappelpartjes. Lekker met mosterd.

tip

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.