bewaar
Tijmballetjes met puree
Tijmballetjes met puree
bewaar

Tijmballetjes met puree

30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappelen

300 g

gehakt half-om-half

1

ei

2 el

paneermeel

2 tl

tijm

50 g

boter

1 pak

rodekool met appel

100 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2

Doe ondertussen het gehakt, ei, paneermeel en de tijm in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Kneed door en draai er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak ze in 10 min. goudbruin en gaar.

3

Bereid ondertussen de rodekool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze met de hete melk en rest van de boter met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de gehaktballetjes, puree en rodekool over 4 borden.