bewaar
Afrikaanse vispastei
Afrikaanse vispastei
bewaar

Afrikaanse vispastei

20 min. bereiden
15 min. wachten
152waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

kabeljauw

1 tl

gemalen komijn (djinten)

1 tl

gemberpoeder (djahé)

4 el

olijfolie

1

ui

1

rode peper

2 tenen

knoflook

1 zakje

bosui

1 bakje

verse koriander

1 bakje

amandelschaafsel

8 plakjes

filodeeg

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met de komijn, gemberpoeder en peper en zout naar smaak. Laat de kruiden in de vis trekken.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ondertussen 2 el olie in een pan en bak de ui 2 min. Bak de rode peper en de knoflook 2 min. mee. Voeg de vis toe en bak ca. 4 min. tot hij gaar is. Voeg de bosui, koriander en amandel toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

3

Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk dit papier dun met olie. Leg er 4 plakjes filodeeg op, steeds haaks op elkaar. Bestrijk elk plakje dun met olie. Schep de visvulling erop en dek af met 4 plakjes filodeeg, haaks op elkaar. Bestrijk elk plakje dun met olie. Rol het deeg rondom de vulling op. Bak de pastei in ca. 15 min. goudbruin. Lekker met een wortelsalade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Afrikaanse vispastei

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig