bewaar
Afrikaanse vispastei
Afrikaanse vispastei
bewaar

Afrikaanse vispastei

20 min. bereiden
15 min. wachten
152waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

kabeljauw

1 tl

gemalen komijn (djinten)

1 tl

gemberpoeder (djahé)

4 el

olijfolie

1

ui

1

rode peper

2 tenen

knoflook

1 zakje

bosui

1 bakje

verse koriander

1 bakje

amandelschaafsel

8 plakjes

filodeeg

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met de komijn, gemberpoeder en peper en zout naar smaak. Laat de kruiden in de vis trekken.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ondertussen 2 el olie in een pan en bak de ui 2 min. Bak de rode peper en de knoflook 2 min. mee. Voeg de vis toe en bak ca. 4 min. tot hij gaar is. Voeg de bosui, koriander en amandel toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

3

Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk dit papier dun met olie. Leg er 4 plakjes filodeeg op, steeds haaks op elkaar. Bestrijk elk plakje dun met olie. Schep de visvulling erop en dek af met 4 plakjes filodeeg, haaks op elkaar. Bestrijk elk plakje dun met olie. Rol het deeg rondom de vulling op. Bak de pastei in ca. 15 min. goudbruin. Lekker met een wortelsalade.