bewaar
Drumsticks met koriander en saffraan
Drumsticks met koriander en saffraan
bewaar

Drumsticks met koriander en saffraan

50 min. bereiden
2 uur wachten
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 envelopje

saffraandraadjes

1½ theelepel

gemalen koriander (ketoembar)

1½ theelepel

gemalen komijn (djinten)

1½ theelepel

gemberpoeder (djahé)

2 tenen

knoflook

5 eetlepels

olijfolie

½

citroen

8

kipdrumsticks

15 g

verse koriander blaadjes

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • barbecue met boldeksel

Aan de slag

1

Meng in een kommetje de saffraandraadjes met de gemalen koriander, komijn, gember en de knoflook. Roer de olijfolie en het citroensap erdoor. Snijd met een scherp mes vel en vlees van de drumsticks op enkele plaatsen in. Bestrijk de drumsticks rondom met de kruidenmarinade. Laat ze in een schaal afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.

2

Leg de drumsticks op een ingevet rooster boven heet vuur en rooster ze in ca. 10 minuten rondom bruin. Verplaats de drumsticks naar een minder warme plek boven de houtskool of schuif het rooster hoger in de barbecue. Dek losjes af met aluminiumfolie of het deksel en laat de drumsticks in ca. 20 minuten gaar worden. Keer af en toe. Leg ze op een schaal en strooi er zout, peper en de verse koriander over.