bewaar
Perziken met amaretti
Perziken met amaretti
bewaar

Perziken met amaretti

20 min. bereiden
25 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 rijpe

perziken

50 g

amaretti

2 el

zoete witte wijn

50 g

amandelspijs

1

eidooier

15 g

boter

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

Aan de slag

1

Halveer de perziken en verwijder de pit. Verkruimel de amaretti in een vijzel of met een deegroller en meng de wijn, amandelspijs en eidooier erdoor.

2

Vul de perzikholten met het amarettimengsel en zet de perziken naast elkaar in de ingevette ovenschaal. Leg op elke perzik een klontje boter. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de perziken in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

4

Schep de perziken met een spatel op vier borden en strooi er wat poedersuiker over. Lekker met lobbig geklopte room of slagroomijs.

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.