bewaar
Perzikspies
Perzikspies
bewaar

Perzikspies

25 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

perziken

walnootolie

1 beker

halfvolle smulkwark vanille

8

amaretti

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • 8 metalen spiesen

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd de helften elk in 3 parten en rijg 6 stukjes perzik aan 2 spiesen. Bestrijk de spiesen dun met de olie en bewaar ze afgedekt op een koele, donkere plek (niet in de koelkast).

2

Verdeel de vanillekwark over 4 (wijn)glazen. Bewaar de glazen afgedekt in de koelkast. Gril de spiesen in 4-5 min. lichtbruin. Keer regelmatig. Zet de glazen met vanillekwark op 4 borden. Verkruimel de amaretti erboven en leg naast elk glas een warme perzikspies.

tip

algemeenIn plaats van amaretti kunt u ook verkruimelde bitterkoekjes nemen. Helemaal af met een glaasje amandellikeur erbij.