bewaar
Gevulde perziken met amarettikoekjes en cacao
Gevulde perziken met amarettikoekjes en cacao
bewaar

Gevulde perziken met amarettikoekjes en cacao

15 min. bereiden
10 min. wachten
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

amaretti

2 blikken

perziken op sap

2 el

rozijnen

1 tl

cacao

1 tl

kaneel

1

ei

100 ml

witte wijn

25 g

roomboter

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ovenschaal ca. 25 x 35 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In keukenmachine of met de hand koekjes verkruimelen. In zeef perziken laten uitlekken en met bolle kant naar beneden in ovenschaal leggen. In kom rozijnen, gemalen koekjes, cacao, kaneel, eierdooier en 1 el wijn door elkaar scheppen. Holtes van perziken vullen met rozijnenmengsel. Boter in vlokjes over perziken verdelen. Wijn erover druppelen. In midden van oven perziken ca. 12 min. bakken en licht laten kleuren. Warm of lauwwarm serveren. Lekker met koude mascarpone of crème fraîche.