bewaar
Open vruchtentaart met vier soorten fruit
Open vruchtentaart met vier soorten fruit
bewaar

Open vruchtentaart met vier soorten fruit

1 uur 12 min. bereiden
1 uur wachten
38waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 g

bloem

165 g

witte basterdsuiker

zout

125 g

koude boter

1

ei (M)

250 g

pruimen

100 g

blauwe bosbessen

50 g

poedersuiker

1½

appel

1 blik

halve perziken op sap

½ theelepel

kaneel

Dit heb je nodig

  • vierkante taartvorm ca. 25 x 25 cm

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Boven kom bloem zeven (1/2 eetlepel bloem apart houden), 150 g basterdsuiker en snufje zout door bloem scheppen. Boter in klontjes snijden (1 eetlepel boter apart houden) en samen met ei door elkaar mengen. Deeg met koude handen kneden, en tot een bal vormen en minstens 1 uur in de koelkast laten rusten.

2

Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Taartvorm invetten met boter, licht bestrooien met 1/2 eetlepel bloem. Deeg uitrollen tot lap van ca. 30 cm. Vorm met deeg bekleden. Bodem met vork inprikken. Bodem ca. 25 minuten bakken. Pruimen wassen met keukenpapier droogdeppen, halveren en pit verwijderen. Bosbessen wassen, droogdeppen met keukenpapier en 1 eetlepel poedersuiker erdoor scheppen. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in achten verdelen. Perziken goed laten uitlekken. Bodem uit de oven nemen en even laten afkoelen. Bosbessen over 1/4 deel van de taart verdelen. Appels over 1/4 van taart verdelen. Pruimen, met de bolle kant naar onderen over 1/4 deel van de taart verdelen. Ten slotte perziken met bolle kant naar boven over de taart verdelen. Taart in de oven in 20 minuten goudbruin bakken. Intussen rest van poedersuiker mengen met kaneel. Taart uit oven nemen. Appels, pruimen en perziken bestrooien met kaneelsuiker. Bosbessen met rest van basterdsuiker bestrooien.