bewaar
Dekselse wafels
Dekselse wafels
bewaar

Dekselse wafels

45 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

8 porties

1 blikje

ananasschijven op sap

8 eetlepels

ananasjam

50 g

boter of margarine

150 g

zelfrijzend bakmeel

3 eetlepels

witte basterdsuiker

1 zakje

vanillesuiker

zout

1

ei

200 ml

melk

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • mixer

  • wafelijzer

Aan de slag

1

Om te beginnen... Laat de ananas uitlekken en snij de schijven in kleine stukjes. Het sap heb je niet meer nodig. Doe de jam in een pannetje en schep de ananas erdoor.

2

Nu het beslag... In een ander pannetje smelt je de boter (de boter hoeft alleen maar te smelten, bruin worden mag niet). In een beslagkom doe je bakmeel, basterdsuiker, vanillesuiker en 'n mespunt zout (zo weinig als op de punt van een mes past). Breek het ei erboven en doe de gesmolten boter erbij. Klop dit alles met de mixer tot een glad mengsel. Schenk dan beetje bij beetje de melk erbij. Blijf kloppen tot het een glad beslag wordt.

3

Het bakken... Laat het wafelijzer heet worden op de één na hoogste stand (3). Schep met een juslepel een laagje beslag in de vorm zodat alle ruitjes net vol zijn. IJzer dicht en bakken maar. In 4 minuten zijn je wafels gaar en bruin. Haal de wafels met een vork uit het ijzer en laat ze op een rooster afkoelen. Leg ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.

4

Bijna tijd om te eten... Maak de ananassaus warm. Neem een wafel op je bord en schep er saus over. Zo zijn de wafels om te smullen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Dekselse wafels

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig