Maxi-muffins

Advertentie
Ingrediënten
- 1 blikje bosbessen op lichte siroop (200 g)
- 1 sinaasappel
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- zout
- 25 g witte basterdsuiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 ei (middel groot)
- 4 eetlepels creme fraiche
- 1 theelepel boter of margarine om in te vetten
Keukenspullen
- bakpapier
- paktouw
- soufflévormpjes doorsnede 9 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Twee repen bakpapier van 28 x 11 cm dubbelvouwen tot repen van 28 x 5 1/2 cm en tot kokertje met doorsnede van soufflévormpjes rollen/vouwen. Touw rond kokertjes binden en vaststrikken. Bodem van vormpjes licht invetten, kokertjes in vormpjes zetten en binnenkant van kokertjes licht invetten. In zeef bosbessen laten uitlekken. Sinaasappel goed schoon boenen en er boven kom 2 theelepels schil dun afraspen. Sinaasappel uitpersen. Zelfrijzend bakmeel, snufje zout, basterdsuiker en kaneelpoeder door geraspte schil roeren. Ei, crème fraîche en 3/4 dl sinaasappelsap toevoegen en alles tot glad beslag roeren. Bosbessen erdoor scheppen. Beslag in kokertjes scheppen en muffins in midden van oven in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar bakken. Muffins iets laten afkoelen en uit vormpjes nemen, maar bakpapier eromheen laten zitten. Laten afkoelen en tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 59 g
- vet 15 g