Stoere andijviestamp met ananas-jus

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kilo aardappels (kruimig)
- 4 schijven ananasschijven op sap (blik)
- 8 dikke plakken bakbacon (vleeswaar, a ca. 25 g)
- 3 el Franse mosterd
- 75 g boter of margarine
- 200 ml melk
- 1 zak gesneden andijvie (400 g)
Keukenspullen
- cocktailprikkers
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels schillen, wassen, in vieren snijden en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen ananas laten uitlekken, sap opvangen en schijven halveren. Plakken bacon aan 1 kant met 2 eetlepels mosterd besmeren. In elke plak 1/2 schijf ananas rollen en vaststeken met prikker. In koekenpan 50 g boter verhitten. Rolletjes om en om bakken. Bakvet verdunnen met ananassap, rest van mosterd en jus. Aardappels afgieten en fijn stampen. Met melk en rest van boter tot een luchtige puree kloppen. Andijvie in gedeeltes toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met baconrolletjes en ananasjus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 440 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 47 g
- vet 20 g