
Ingrediënten
1 kilo
aardappels
1 pak
wijnzuurkool mild
2 schaaltjes
varkenshaas
75 g
boter of margarine
½ blikje
tutti frutti op zware siroop
1 dl
melk
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
Aan de slag
Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaarkoken. Zuurkool koken volgens gebruiksaanwijzing. Varkenshaas bestrooien met zout en peper, dunne uiteinde van haas dubbel slaan en vastzetten met prikker. In koekenpan met boter varkenshaas aan beide zijden dichtschroeien. In ca. 5 à 7 minuten beide zijden bruin bakken. Tutti frutti uitlekken en 3 eetlepels siroop opvangen. Pitten verwijderen en tutti frutti klein snijden. Vlees uit pan halen. Tutti frutti en siroop mengen met braadvet en zachtjes laten koken. Melk verwarmen. Aardappels met melk tot puree stampen. Zuurkool erdoor roeren. Varkenshaas in plakjes snijden. Stamppot serveren met varkenshaas en tutti frutti-jus.