bewaar
In rosé gestoofde perziken met mascarpone
In rosé gestoofde perziken met mascarpone
bewaar

In rosé gestoofde perziken met mascarpone

35 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

rosé

125 g

witte basterdsuiker

4

perziken

1 bakje

mascarpone

Aan de slag

1

In kleine pan met dikke bodem rosé aan de kook brengen. Suiker al roerend hierin oplossen. Perziken voorzichtig wassen, in pan leggen en afgedekt in 10 min. zachtjes gaarstoven. Af en toe omdraaien. Perziken uit pan nemen en in zeef laten uitlekken en afkoelen. Stoofvocht in 10-15 min. tot helft laten inkoken tot het stroperig wordt (niet op te hoog vuur, de suikerstroop mag niet verkleven). Siroop laten afkoelen.

2

Perziken op vier borden leggen en mascarpone ernaast scheppen. Ingekookte rosésiroop over mascarpone schenken.

tip

algemeenVervang de perziken eventueel door abrikozen. Reken op 3 abrikozen per persoon en laat ze 5-8 minuten koken.