bewaar
Langzaam gegaarde zalm
Langzaam gegaarde zalm
bewaar

Langzaam gegaarde zalm

De verse koriander, sojasaus en limoenschil geven het gerecht een oosters tintje.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
182waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse koriander

2 el

traditionele olijfolie

400 g

verse zalmhaas

1 el

Japanse sojasaus

1 tl

limoenschil

Dit heb je nodig

  • braadslede

  • rasp

De verse koriander, sojasaus en limoenschil geven het gerecht een oosters tintje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 100 °C. Hak de koriander grof. Leg een stuk bakpapier in een ruime braadslede. Schenk er olijfolie op en leg daarop de helft van de koriander.

2

Snijd de zalm in gelijke stukken. Wrijf de stukken zalm aan beide kanten in met zout, peper en sojasaus. Rasp de groene schil van de limoen. Leg de zalm op de koriander. Strooi de limoensrasp over de zalm. Verdeel de resterende koriander over de zalm en druppel er olijfolie over.

3

Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven. Schakel de temperatuur van de oven terug naar 60 °C en laat de vis in ca. 25 min. heel langzaam gaar worden. Schep de stukken zalm elk op een bord.

tip

combinatietipLekker met warme toast of een eetlepel gekookte sushirijst.

serveertipBent je dol op sojasaus, serveer dan extra sojasaus bij de zalm om de vis erin te dippen. Voeg voor een iets pittiger sojasausje een beetje wasabi toe.

serveertipDeze zalm is ook heerlijk als gerecht voor een koud buffet. Laat het stuk zalm dan heel en laat het 5 min. langer in de oven garen. Serveer de zalm op kamertemperatuur.