bewaar
In limoensap gegaarde vis
In limoensap gegaarde vis
bewaar

In limoensap gegaarde vis

15 min. bereiden
3 uur wachten
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

limoenen

½

rode peper

200 g

kabeljauwfilet

(zee)zout

4 eetlepels

olijfolie

1 zakje

verse koriander

1

rode ui

Aan de slag

1

Van 2 limoenen schil schoonboenen en fijnraspen. Alle limoenen uitpersen. In schaal peperreepjes, limoensap en -rasp door elkaar roeren. Vis door limoenmarinade scheppen. Afgedekt 30 min. bij kamertemperatuur of 3 uur in koelkast marineren. De vis 'gaart' door het limoensap en wordt helderwit van kleur.

2

Vocht van vis afgieten, olie door vis mengen en op smaak brengen met zout. Koriander en ui over vis strooien. Ceviche over vier borden verdelen en puur of met avocado serveren.