bewaar
Kerriebouillon met geroosterde pompoen
Kerriebouillon met geroosterde pompoen
bewaar

Kerriebouillon met geroosterde pompoen

25 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 stuk

pompoen

3 eetlepels

olie

(zee)zout

(versgemalen) peper

½

rode peper

1 eetlepel

milde kerriepoeder

1 liter

groentebouillon

2

tomaten

½ zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • bakblik

Aan de slag

Grill voorverwarmen. Pompoen in plakken snijden, schillen en in stukken van ca. 2 cm snijden. Pompoen over bakblik verdelen. Besprenkelen met 2 eetlepels olie en bestrooien met zout en peper. Bakblik ca. 15 cm onder hete grill schuiven en pompoen 10 à 15 minuten roosteren. Regelmatig omscheppen. Peper schoonmaken en in reepjes snijden. In soeppan rest van olie verhitten. Kerriepoeder en peperreepjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Groentebouillon toevoegen, aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen. Tomaat in reepjes snijden en 1 minuut in kerriebouillon meewarmen. Korianderblaadjes van takjes plukken. Geroosterde pompoen over vier kommen verdelen. Kerriebouillon met tomaat erover scheppen en bestrooien met koriander. Serveren met crostini of soepstengels.