Geroosterde pompoen

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg pompoen
- 4 eetlepels roerbakolie
- 1 theelepel zeezoutkorrels
- versgemalen vierseizoenenpeper (flacon)
Keukenspullen
- braadslede
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Pompoen in stukken snijden, schillen en pitten en draden verwijderen. Pompoen in niet te kleine blokken snijden. In kom pompoen omscheppen met olie, zout en peper. Pompoen uitspreiden in braadslede en in ca. 45 minuten gaar en mooi lichtbruin roosteren. Af en toe voorzichtig omscheppen. Uit oven bedruppelen met wat olie en royaal peper erboven malen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 160 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 0 g