bewaar
Vis gemarineerd in limoen
Vis gemarineerd in limoen
bewaar

Vis gemarineerd in limoen

15 min. bereiden
54 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pangasiusfilet

3

limoenen

2

trostomaten

1

sjalot

Aan de slag

1

Was de vis, dep hem droog en snijd de vis in reepjes van 1 cm.

2

Snijd uit 2 limoenen elk 2 mooie plakjes. Pak de plakjes limoen in een stukje vershoudfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Pers alle limoenen uit. Meng in een kom de stukjes vis met het limoensap. Dek de kom af en marineer de vis een nachtje in de koelkast.

3

Schep de vis in een vergiet en spoel de vis af met niet meer dan 11/2 kopje water. Laat de vis nog enkele minuten uitlekken.

4

Meng in een kom de stukjes vis met de stukjes tomaat, sjalot en wat zout en peper. Laat alles nog 30 min. marineren.

5

Verdeel de vis over 4 schaaltjes of coupes en garneer met een plakje limoen. Lekker met warme toast.

algemeenCeviche is de naam van dit recept uit Peru. Het limoensap maakt de vis stevig en geeft hem de kleur van gekookte vis. Bijzonder, makkelijk en heerlijk fris op een warme zomerdag.