bewaar
Roergebakken noedels op z'n Japans
Roergebakken noedels op z'n Japans
bewaar

Roergebakken noedels op z'n Japans

30 min. bereiden
104waarderingen

Ingrediënten

4 personen

186 g

woknoedels

300 g

kipfilet

4 el

traditionele olijfolie

50 ml

Japanse sojasaus

800 g

Japanse wokgroente

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat ze uitlekken. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak hierin de reepjes kipfilet op hoog vuur. Schenk na 2 min. 3 el sojasaus (per 4 personen) erbij en blijf roerbakken tot het vocht is verdampt. Neem de kipfiletreepjes uit de wok en houd ze warm.

2

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak hierin de groenten in delen, voeg de volgende portie pas toe als de vorige wat is geslonken (de bij de wokgroenten geleverde saus wordt niet gebruikt).

3

Roer de gekookte noedels door de groenten en schenk de rest van de sojasaus erbij; schep het geheel goed om en breng op smaak met (versgemalen) peper. Snijd de koriander fijn. Verdeel de noedels met groenten over borden of kommen, schep de kipreepjes erop en bestrooi het geheel met koriander.

variatietipHet gerecht wordt extra geurig door er op het laatste moment wat sesamolie overheen te druppelen.