bewaar
Bouillon met cranberry's
Bouillon met cranberry's
bewaar

Bouillon met cranberry's

20 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1¾ liter

rundvleesbouillon

½

kaneelstokje

250 g

winterpeen

100 g

pekelvlees

3 el

cranberrycompote

2 el

platte peterselie

Aan de slag

1

Breng de bouillon met het kaneelstokje aan de kook. Zet het vuur uit en laat het kaneelstokje 10 min. in de bouillon trekken. Verwijder met een schuimspaan het stokje uit de bouillon.

2

Schil ondertussen de winterpeen met een dunschiller en snijd de peen in kleine blokjes.

3

Breng de bouillon met de winterpeen aan de kook en laat 3 min. op laag vuur koken. Roer het pekelvlees, de cranberrycompote en peterselie door de bouillon en breng op smaak met peper. Schenk de bouillon in 8 kommen. Lekker met geroosterd witbrood.

Bouillon maken

Instructievideo - 01:22 min.