bewaar
Syllabub van limoen en gember
Syllabub van limoen en gember
bewaar

Syllabub van limoen en gember

20 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

15 g

verse gember

75 ml

droge sherry

75 g

suiker

250 ml

slagroom

Aan de slag

1

Rasp de groene schil dun van de limoen. Pers de vrucht uit. Doe het limoensap met de geraspte schil, gember en sherry in een pannetje. Verwarm alles tot tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur. Leg een deksel op de pan en laat alles 10 min. heel zachtjes trekken. Zeef het sherrymengsel en los de suiker er al roerend in op. Laat het mengsel in de koelkast afkoelen.

2

Schenk het mengsel in een smalle hoge kom en voeg, onder voortdurend kloppen met de mixer, geleidelijk de slagroom toe. Blijf kloppen tot het mengsel dik is (ca. 7 min.).

3

Schenk de syllabub in 4 glazen en zet ze tot gebruik in de koelkast. Garneer de glazen eventueel met een schijfje limoen. Lekker met een amandelkrul.

algemeenDit is een klassiek Engels nagerecht, waar vele variaties op bestaan. Dit is een frisse versie met een licht oosters smaakaccent.

algemeenGebruik voor een lichter smakend alternatief witte wijn in plaats van sherry. Voor een extra smaak­accent: leg onder in het glas enkele in stukjes gesneden aardbei en garneer de desserts met plakjes aardbei.