Ener­gy­balls met li­moen en gem­ber van El­la Mills

Verantwoord snoep: daar is iedereen toch naar op zoek?

  • tussendoortje
  • 15 stuks
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Verantwoord snoep: daar is iedereen toch naar op zoek? 15 stuks
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de cashewnoten, pompoenpitten en het chiazaad in de keukenmachine en mix 30 sec. Tot de noten en zaden verkruimeld zijn, maar nog niet zo fijn zijn als meel. Pers de limoen uit. Voeg de dadels, het limoensap en de gemberpoeder toe en mix tot een kleverige massa.
  2. Schep steeds 2 tl van de mix in je hand en rol er een balletje van. Laat de balletjes in 1 uur hard worden in de vriezer en bewaar ze daarna afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 05 - Groenterevolutie, Kickstart 10-daagse, Receptkaart 2018 week 03-04

Energyballs met limoen en gember van Ella Mills

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ener­gy­balls met li­moen en gem­ber van El­la Mills

1
1
  • 125 g ongezouten cashewnoten
  • 50 g pompoenpitten
  • 1 el chiazaad

Doe de cashewnoten, pompoenpitten en het chiazaad in de keukenmachine en mix 30 sec. tot ze verkruimeld zijn.

2
2
  • 1 limoen
  • 200 g medjouldadels
  • 3 tl gemalen gember

Pers de limoen uit. Voeg de dadels, het limoensap en de gemberpoeder toe aan de keukenmachine en mix alles tot een kleverige massa.

3
3

Schep steeds 2 tl van de mix in je hand en rol er een balletje van.

4
4

Laat de balletjes in 1 uur hard worden in de vriezer en bewaar ze daarna afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.