Ener­gy­balls met ka­neel en ho­ning van El­la Mills

Een lekkere snack met noten, pitten en kaneel. Ook handig voor onderweg!

  • tussendoortje
  • 15 stuks
  • 90 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(1) waardeer
tussendoortje Een lekkere snack met noten, pitten en kaneel. Ook handig voor onderweg! 15 stuks
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de cashewnoten, pompoenpitten en het chiazaad in de keukenmachine en mix 30 sec. tot de noten en zaden verkruimeld zijn, maar nog niet zo fijn zijn als meel. Voeg de dadels, honing, amandelpasta en kaneel toe en mix tot een kleverige massa. Schep 2 tl van de mix in je hand en rol er een balletje van. Doe dit ook met de rest. Laat de balletjes in 1 uur hard worden in de vriezer en bewaar ze daarna in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Energyballs met kaneel en honing van Ella Mills

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ener­gy­balls met ka­neel en ho­ning van El­la Mills

1
1
  • 125 g ongezouten cashewnoten
  • 50 g pompoenpitten
  • 1 el chiazaad

Doe de cashewnoten, pompoenpitten en het chiazaad in de keukenmachine en mix 30 sec. tot de noten en zaden verkruimeld zijn, maar nog niet zo fijn zijn als meel.

2
2
  • 100 g medjouldadels
  • 3 tl vloeibare honing
  • 2 tl amandelpasta
  • 4 tl kaneel

Voeg de dadels, honing, amandelpasta en kaneel toe en mix tot een kleverige massa.

3
3

Schep 2 tl van de mix in je hand en rol er een balletje van. Doe dit ook met de rest.

4
4

Laat de balletjes in 1 uur hard worden in de vriezer en bewaar ze daarna in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.