bewaar
Kalkoen met honing, kaneel en appel
Kalkoen met honing, kaneel en appel
bewaar

Kalkoen met honing, kaneel en appel

20 min. bereiden
2 uur 15 min. oventijd
15 min. wachten
277waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

kalkoen

1

Goudreinette appel

100 g

ongezouten roomboter

2 tenen

knoflook

6 el

traditionele olijfolie

4 el

vloeibare honing

1 el

gemalen kaneel

2 tl

gemalen chilipeper

Dit heb je nodig

  • vleesthermometer

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verwijder het elastiek van de kalkoen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en vul de holte van de kalkoen ermee. Smelt de boter in een steelpan en laat van het vuur af 5 min. afkoelen. Pers de knoflook en voeg samen met de olie, honing, kaneel en chilipeper aan de boter toe. Bestrijk de kalkoen met dit mengsel. Bestrooi royaal met zout.

2

Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Leg de rest van de knoflook eromheen. Zet in het midden van de oven. Bedruip elke 20 min. met een lepel met het bakvet. Braad de kalkoen ca. 2 uur en 15 min.

3

Controleer na 1 ½ uur regelmatig op gaarheid. Steek de vleesthermometer in de borst van de kalkoen. Als deze 70 ºC aangeeft, is de kalkoen gaar. Neem de kalkoen uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.

tip

algemeen*Tijdelijk in assortiment in december.

bereidingstipEen kern- of vleesthermometer geeft aan hoe gaar het vlees is door de temperatuur te meten in het midden van het vlees.

Kalkoen braden

Instructievideo - 06:32 min.