Wor­tel­taart­muf­fins van El­la Mills

Ella: ‘Het mooie van deze muffins is dat ze vooral zijn gezoet met appel, rozijn en wortel.'

  • ontbijt
  • 12 stuks
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Ella: ‘Het mooie van deze muffins is dat ze vooral zijn gezoet met appel, rozijn en wortel.' 12 stuks
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 muffinpapiertje
  • muffinvorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de geraspte wortel en appel met alle droge ingrediënten in een grote kom. Smelt de kokosolie in een steelpan en schenk bij de andere ingrediënten in de kom. Voeg de appelmoes, ahornsiroop, honing en amandelmelk toe en meng goed.
  2. Verdeel het deeg over de muffinpapiertjes en zet in de muffinvorm. Plaats de muffins in de oven en bak 45 min. tot de bovenkant goudbruin kleurt. Haal uit de oven en laat in de vorm 10 min. afkoelen. Haal de muffins uit de muffinvorm (laat ze wel in hun papiertje) en laat afkoelen op een rek.

bewaartip:

Zijn de muffins helemaal afgekoeld, dan kun je ze op kamertemperatuur bewaren in een luchtdichte trommel. Ze blijven dan 5 dagen goed.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Worteltaartmuffins van Ella Mills

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­taart­muf­fins van El­la Mills

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 300 g wortels
  • 100 g appels
  • 60 g vezelrijke havermout grove vlokken
  • 100 g boekweitmeel
  • 100 g rozijnen
  • 1 el chiazaad
  • 1 el kaneel

Doe de geraspte wortel en appel met alle droge ingrediënten in een grote kom.

3
3
  • 1½ el kokosolie
  • 4 el appelmoes
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 el honing
  • 250 ml amandelmelk

Smelt de kokosolie in een steelpan en schenk bij de andere ingrediënten in de kom. Voeg de appelmoes, ahornsiroop, honing en amandelmelk toe en meng goed.

4
4

Verdeel het deeg over de muffinpapiertjes en zet in de muffinvorm. Plaats de muffins in de oven en bak 45 min. tot de bovenkant goudbruin kleurt.

5
5

Haal uit de oven en laat in de vorm 10 min. afkoelen. Haal de muffins uit de muffinvorm (laat ze wel in hun papiertje) en laat afkoelen op een rek.

bewaartip:

Zijn de muffins helemaal afgekoeld, dan kun je ze op kamertemperatuur bewaren in een luchtdichte trommel. Ze blijven dan 5 dagen goed.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.