Pad Thai van Ella Mills
Beroemd in Thailand, maar Ella maakt 'm op haar eigen manier.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 courgette
- 2 winterpenen (varianten mogelijk)
- 100 g boekweitnoedels
- 1 citroen
- 3 tenen knoflook
- 8 el traditionele olijfolie
- 15 g verse koriander
- 3 el amandelpasta
- 2 el tahin sesampasta
- 1 el ahornsiroop
- 1 el sojasaus glutenvrij
- 1 tl cayennepeper
- 75 ml water
- 1 rode paprika
- 1 el sesamzaad
- 30 g ongezouten cashewnoten
- 15 g verse munt
Keukenspullen
- spiraalsnijder
- blender
Advertentie
Bereiden
- Snijd de courgettes met de spiraalsnijder of een scherp mes in reepjes. De zaadlijsten worden niet gebruikt. Schrap de wortels en snijd ook in reepjes. Kook de boekweitnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak ondertussen de saus. Pers de citroen en knoflook en doe samen met de olie, koriander, amandelpasta, tahin, ahornsiroop, sojasaus en cayennepeper in de blender. Voeg het water toe en pureer tot een gladde saus.
- Snijd de paprika in dunne reepjes en doe samen met de noedels, wortel, courgette, het sesamzaad en de cashewnoten in een grote kom en schenk de dressing erover. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Meng alles door elkaar en bestrooi met de munt.
combinatietip:
Kun je geen amandelpasta of tahin vinden? Gebruik dan AH 100% pindakaas. Smaakt iets anders, maar net zo lekker!
Tip:
Je kunt deze pad thai ook maken met gewone sojasaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 39 g
-
vet 47 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 320 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Pad Thai van Ella Mills
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pad Thai van Ella Mills
- 2 courgette
Snijd de courgettes met de spiraalsnijder of een scherp mes in reepjes. De zaadlijsten worden niet gebruikt.
- 2 winterpenen
- 100 g boekweitnoedels
Schrap de wortels en snijd ook in reepjes. Kook de boekweitnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 citroen
- 3 tenen knoflook
- 8 el traditionele olijfolie
- 15 g verse koriander
- 3 el amandelpasta
- 2 el tahin sesampasta
- 1 el ahornsiroop
- 1 el sojasaus glutenvrij
- 1 tl cayennepeper
Maak ondertussen de saus. Pers de citroen en knoflook en doe samen met de olie, koriander, amandelpasta, tahin, ahornsiroop, sojasaus en cayennepeper in de blender.
- 75 ml water
Voeg het water toe en pureer tot een gladde saus.
- 1 rode paprika
- 1 el sesamzaad
- 30 g ongezouten cashewnoten
Snijd de paprika in dunne reepjes en doe samen met de noedels, wortel, courgette, het sesamzaad en de cashewnoten in een grote kom en schenk de dressing erover.
- 15 g verse munt
Snijd de blaadjes van de munt fijn. Meng alles door elkaar en bestrooi met de munt.
combinatietip:
Kun je geen amandelpasta of tahin vinden? Gebruik dan AH 100% pindakaas. Smaakt iets anders, maar net zo lekker!