Pad Thai van El­la Mills

Beroemd in Thailand, maar Ella maakt 'm op haar eigen manier.

(26) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Beroemd in Thailand, maar Ella maakt 'm op haar eigen manier. 2 personen
2 26

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • spiraalsnijder
  • blender

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgettes met de spiraalsnijder of een scherp mes in reepjes. De zaadlijsten worden niet gebruikt. Schrap de wortels en snijd ook in reepjes. Kook de boekweitnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak ondertussen de saus. Pers de citroen en knoflook en doe samen met de olie, koriander, amandelpasta, tahin, ahornsiroop, sojasaus en cayennepeper in de blender. Voeg het water toe en pureer tot een gladde saus.
  3. Snijd de paprika in dunne reepjes en doe samen met de noedels, wortel, courgette, het sesamzaad en de cashewnoten in een grote kom en schenk de dressing erover. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Meng alles door elkaar en bestrooi met de munt.

combinatietip:

Kun je geen amandelpasta of tahin vinden? Gebruik dan AH 100% pindakaas. Smaakt iets anders, maar net zo lekker!

Tip:

Je kunt deze pad thai ook maken met gewone sojasaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pad Thai van Ella Mills

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad Thai van El­la Mills

1
1
  • 2 courgette

Snijd de courgettes met de spiraalsnijder of een scherp mes in reepjes. De zaadlijsten worden niet gebruikt.

2
2
  • 2 winterpenen
  • 100 g boekweitnoedels

Schrap de wortels en snijd ook in reepjes. Kook de boekweitnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 8 el traditionele olijfolie
  • 15 g verse koriander
  • 3 el amandelpasta
  • 2 el tahin sesampasta
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el sojasaus glutenvrij
  • 1 tl cayennepeper

Maak ondertussen de saus. Pers de citroen en knoflook en doe samen met de olie, koriander, amandelpasta, tahin, ahornsiroop, sojasaus en cayennepeper in de blender.

4
4
  • 75 ml water

Voeg het water toe en pureer tot een gladde saus.

5
5
  • 1 rode paprika
  • 1 el sesamzaad
  • 30 g ongezouten cashewnoten

Snijd de paprika in dunne reepjes en doe samen met de noedels, wortel, courgette, het sesamzaad en de cashewnoten in een grote kom en schenk de dressing erover.

6
6
  • 15 g verse munt

Snijd de blaadjes van de munt fijn. Meng alles door elkaar en bestrooi met de munt.

combinatietip:

Kun je geen amandelpasta of tahin vinden? Gebruik dan AH 100% pindakaas. Smaakt iets anders, maar net zo lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.