bewaar
Pad Thai van Ella Mills
Pad Thai van Ella Mills
bewaar

Pad Thai van Ella Mills

Beroemd in Thailand, maar Ella maakt 'm op haar eigen manier.

25 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

courgette

2

winterpenen

100 g

boekweitnoedel

1

citroen

3 tenen

knoflook

8 el

traditionele olijfolie

15 g

verse koriander

3 el

amandelpasta

2 el

tahin sesampasta

1 el

ahornsiroop

1 el

sojasaus glutenvrij

1 tl

cayennepeper

75 ml

water

1

rode paprika

1 el

sesamzaad

30 g

ongezouten cashewnoten

15 g

verse munt

Dit heb je nodig

  • spiraalsnijder

  • blender

Beroemd in Thailand, maar Ella maakt 'm op haar eigen manier.

Aan de slag

1

Snijd de courgettes met de spiraalsnijder of een scherp mes in reepjes. De zaadlijsten worden niet gebruikt. Schrap de wortels en snijd ook in reepjes. Kook de boekweitnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Maak ondertussen de saus. Pers de citroen en knoflook en doe samen met de olie, koriander, amandelpasta, tahin, ahornsiroop, sojasaus en cayennepeper in de blender. Voeg het water toe en pureer tot een gladde saus.

3

Snijd de paprika in dunne reepjes en doe samen met de noedels, wortel, courgette, het sesamzaad en de cashewnoten in een grote kom en schenk de dressing erover. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Meng alles door elkaar en bestrooi met de munt.

algemeenJe kunt deze pad thai ook maken met gewone sojasaus.

combinatietipKun je geen amandelpasta of tahin vinden? Gebruik dan AH 100% pindakaas. Smaakt iets anders, maar net zo lekker!