'Pad thai' met kip, courgettenoedels en pinda's

475 kcal

35 min. bereiden

4.5/5

(26)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • mandoline


Allerhande Kookt - Allerhande Kookt

Aan de slag

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rijstolie in een ruime hapjespan en fruit de helft van de knoflook en de helft van de rode peper. Voeg de kip toe en bak 4 min. mee. Rasp met de mandoline noedels van de courgettes. Meng de vissaus, honing, tamarinde en de rest van de knoflook tot een saus.

  2. Klop de eieren los en voeg toe aan de kip en roerbak 2 min. tot het ei gestold is. Hak de pinda’s grof. Snijd de koriander fijn. Voeg de courgettenoedels, saus en taugé toe en roerbak nog 2 min. Snijd de limoen in partjes. Bestrooi de pad thai met de koriander, pinda’s, rest van de rode peper en knijp de limoenpartjes erboven uit.

  • algemeenHeb je geen mandoline? Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en schaaf met een kaasschaaf dunne linten van de courgettes.

Wat vond je van dit recept?

'Pad thai' met kip, courgettenoedels en pinda's

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig