Semifreddo van yoghurt en limoen
bewaar
bewaar

Semifreddo van yoghurt en limoen

35 min. bereiden
2 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Eieren splitsen en eiwitten stijf kloppen. Dooiers in andere kom met honing los kloppen. In derde kom slagroom stijf kloppen. Yoghurt luchtig door slagroom spatelen. Eiwitten en dooiers door yoghurtmengsel scheppen. Limoenschil boven yoghurtmengsel fijn raspen. Halve limoen uitpersen en sap erbij doen. IJsklontjesvorm tot rand met mengsel vullen. Vorm in vriezer zetten, mengsel in 2 uur laten bevriezen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Met scherp mes bovenste 2 lagen van bevroren filodeeg op vouwrand afsnijden. Rest van deeg terug in vriezer leggen. Uit deeg 8 driehoekjes snijden en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Deeg in midden van oven in ca. 5 minuten knapperig en goudbruin bakken. Uit vorm nemen en laten afkoelen.

(Als laatste onderdeel van grand dessert) semifreddo uit vorm nemen en over acht grand dessertborden verdelen. filodriehoekjes met poedersuiker bestrooien en in blokjes semifreddo steken. Direct serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Semifreddo van yoghurt en limoen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig