bewaar
Ricottastrudels en mango
Ricottastrudels en mango
bewaar

Ricottastrudels en mango

1 uur 30 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

filobladerdeeg

1 kleine

mango

1

sinaasappel

1 bakje

ricotta

1 zakje

amandelschaafsel

8 eetlepels

vloeibare honing

50 g

ongezouten boter

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Deeg ontdooien.

2

Oven voorverwarmen op 220 °C. Mango schillen en in blokjes snijden. Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. Ricotta mengen met mango, rasp, helft van amandel en 3 eetlepels honing. (In magnetron) boter smelten. Een vel filodeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun met gesmolten boter bestrijken. Tweede vel erop leggen en weer dun met boter bestrijken. Zo nog 3 vellen erop stapelen. Van helft van ricottamengsel in midden van filodeeg een rol vormen. Deeg over vulling vouwen, naden aandrukken en met wat water dichtplakken. Rol op vouwnaad op bakplaat leggen. Met mes aan bovenkant enkele schuine inkepingen maken. Op zelfde wijze nog een strudel bereiden. Bovenkant van strudels met boter bestrijken en rest van amandelschaafsel erover strooien. Strudels in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar laten worden. Kort voor einde van baktijd in pan rest van honing met sinaasappelsap zachtjes verhitten. Strudels uit oven nemen en bestrooien met poedersuiker. Serveren met warme honingsiroop en eventueel vanilleroomijs.