Ricottastrudels en mango

nagerecht
4 personen
3
15
Advertentie
Ingrediënten
- 1 pak filobladerdeeg (diepvries)
- 1 kleine mango
- 1 sinaasappel
- 1 bakje ricotta (kaas. 250 g)
- 1 zakje amandelschaafsel (45 g)
- 8 eetlepels vloeibare honing
- 50 g ongezouten boter
- poedersuiker
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Deeg ontdooien.
- Oven voorverwarmen op 220 °C. Mango schillen en in blokjes snijden. Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. Ricotta mengen met mango, rasp, helft van amandel en 3 eetlepels honing. (In magnetron) boter smelten. Een vel filodeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun met gesmolten boter bestrijken. Tweede vel erop leggen en weer dun met boter bestrijken. Zo nog 3 vellen erop stapelen. Van helft van ricottamengsel in midden van filodeeg een rol vormen. Deeg over vulling vouwen, naden aandrukken en met wat water dichtplakken. Rol op vouwnaad op bakplaat leggen. Met mes aan bovenkant enkele schuine inkepingen maken. Op zelfde wijze nog een strudel bereiden. Bovenkant van strudels met boter bestrijken en rest van amandelschaafsel erover strooien. Strudels in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar laten worden. Kort voor einde van baktijd in pan rest van honing met sinaasappelsap zachtjes verhitten. Strudels uit oven nemen en bestrooien met poedersuiker. Serveren met warme honingsiroop en eventueel vanilleroomijs.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 440 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 55 g
- vet 20 g