bewaar
Vanillepudding met verse vruchtensaus
Vanillepudding met verse vruchtensaus
bewaar

Vanillepudding met verse vruchtensaus

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 vellen

filobladerdeeg

1 eetlepel

boter

4 eetlepels

poedersuiker

2 eetlepels

amandelschaafsel

150 g

rode bessen

100 g

aardbeien

1 eetlepel

vloeibare (vanille)honing

2 eetlepels

verse munt

1 bak

vanillepudding

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de vellen filodeeg. Bestrijk de vellen met de boter en bestrooi ze met de poedersuiker en het amandelschaafsel. Bak ze in 8-10 minuten tot ze bruin en krokant zijn. Houd een paar takjes bessen apart en prak de rest van het fruit fijn. Roer de honing door het fruit en breng het geheel in een steelpannetje aan de kook. Haal het fruitmengsel direct van het vuur en roer de munt erdoor. Breek de amandelkoek in grove stukken. Stort de pudding en serveer die met het warme fruitmengsel, de krokante amandelbrokken en wat takjes rode bessen.