Win­ter­mi­ne­stro­ne met pasta­schelp­jes

Dit is nu echt een maaltijdsoep met de hoofdletter M.

(45) waardeer
italiaans hoofdgerecht Dit is nu echt een maaltijdsoep met de hoofdletter M. 4 personen
3 45

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Schil de knolselderij. Snijd de knolselderij, winterpeen en bleekselderij in blokjes van 2 cm.
  2. Verhit de olie in een grote pan en fruit de prei, knoflook en bleekselderij 5 min. (ze mogen niet kleuren). Voeg de peen, knolselderij, tomatenblokjes, het water, de bouillontabletten en de blaadjes van de takjes tijm toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout en kook 10 min.
  3. Voeg de schelpjespasta en kidneybonen toe en kook de soep nog 10 min. tot de pasta gaar is. Rasp ondertussen de kaas.
  4. Verdeel de soep over diepe borden. Serveer de kaas apart erbij.

Tip:

Minestrone betekent zoiets als ‘maaltijdsoep’. Zoals veel Italiaanse gerechten heeft elke regio zijn eigen versie. Ook minestrone komt in vele gedaanten. Het enige wat vaststaat: er zitten altijd verse groenten van het seizoen in. Italianen voegen vaak rijst of pasta toe, maar niet altijd.

serveertip:

Lekker met een scheutje extra vierge olijfolie.

serveertip:

Lekker met ciabattatoast. Snijd een ciabatta in plakjes, besmeer de snijvlakken met 1 teen knoflook en 3 el olijfolie en rooster 3-5 min. onder een voorverwarmde ovengrill.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 2 - Soep, winterkost om warm van te worden , Kookboek: 12 maanden Lekker Eten , Allerhande Box Week 9 2019

Winterminestrone met pastaschelpjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­mi­ne­stro­ne met pasta­schelp­jes

1
1
  • 1 prei

Was de prei en snijd in halve ringen.

2
2
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

3
3
  • ½ knolselderij
  • 150 g winterpenen
  • 3 stengels bleekselderij

Schil de knolselderij. Snijd de knolselderij, winterpeen en bleekselderij in blokjes van 2 cm.

4
4
  • 3 el milde olijfolie

Verhit de olie in een grote pan en fruit de prei, knoflook en bleekselderij 5 min. (ze mogen niet kleuren).

5
5
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1½ liter kraanwater
  • 2 groentebouillontabletten
  • 7½ g verse tijm

Voeg de peen, knolselderij, tomatenblokjes, het water, de bouillontabletten en de blaadjes van de takjes tijm toe en breng aan de kook.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout en kook 10 min.

7
7
  • 100 g schelpjespasta
  • 400 g kidneybonen in blik

Voeg de schelpjespasta en kidneybonen toe en kook de soep nog 10 min. tot de pasta gaar is.

8
8
  • 50 g Parmezaanse kaas

Rasp ondertussen de kaas.

9
9

Verdeel de soep over diepe borden. Serveer de kaas apart erbij.

serveertip:

Lekker met een scheutje extra vierge olijfolie.

serveertip:

Lekker met ciabattatoast. Snijd een ciabatta in plakjes, besmeer de snijvlakken met 1 teen knoflook en 3 el olijfolie en rooster 3-5 min. onder een voorverwarmde ovengrill.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.