bewaar
Winterminestrone met pastaschelpjes
Winterminestrone met pastaschelpjes
bewaar

Winterminestrone met pastaschelpjes

Dit is nu echt een maaltijdsoep met de hoofdletter M.

35 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

prei

2 tenen

knoflook

½

knolselderij

150 g

winterpeen

3 stengels

bleekselderij

3 el

milde olijfolie

400 g

tomatenblokjes in blik

1½ liter

water

2

groentebouillontabletten

7½ g

verse tijm

100 g

schelpjespasta

400 g

kidneybonen in blik

50 g

Parmezaanse kaas

Dit is nu echt een maaltijdsoep met de hoofdletter M.

Aan de slag

1

Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Schil de knolselderij. Snijd de knolselderij, winterpeen en bleekselderij in blokjes van 2 cm.

2

Verhit de olie in een grote pan en fruit de prei, knoflook en bleekselderij 5 min. (ze mogen niet kleuren). Voeg de peen, knolselderij, tomatenblokjes, het water, de bouillontabletten en de blaadjes van de takjes tijm toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout en kook 10 min.

3

Voeg de schelpjespasta en kidneybonen toe en kook de soep nog 10 min. tot de pasta gaar is. Rasp ondertussen de kaas.

4

Verdeel de soep over diepe borden. Serveer de kaas apart erbij.

tip

algemeenMinestrone betekent zoiets als ‘maaltijdsoep’. Zoals veel Italiaanse gerechten heeft elke regio zijn eigen versie. Ook minestrone komt in vele gedaanten. Het enige wat vaststaat: er zitten altijd verse groenten van het seizoen in. Italianen voegen vaak rijst of pasta toe, maar niet altijd.

serveertip Lekker met een scheutje extra vierge olijfolie.

serveertipLekker met ciabattatoast. Snijd een ciabatta in plakjes, besmeer de snijvlakken met 1 teen knoflook en 3 el olijfolie en rooster 3-5 min. onder een voorverwarmde ovengrill.