Spie­sen met ge­roos­ter­de groen­ten

(10) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
2 10

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan. Snijd de paprika's in grove stukken en de courgettes in plakken. Pers de knoflook boven de olijfolie. Breng de knoflookolie op smaak met peper en zout. Wrijf de groenten in met de olie. Rooster de paprika en courgette in ca. 20 min. beetgaar op de barbecue. Rooster de spiesen in ca. 8 min. bruin en gaar. Verdeel de groente en spiesen over borden en serveer met de barbecuesaus en chips.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 32-33

Spiesen met geroosterde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spie­sen met ge­roos­ter­de groen­ten

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 2 rode paprika's
  • 2 courgettes

Snijd de paprika's in grove stukken en de courgettes in plakken.

3
3
  • 6 el traditionele olijfolie
  • 3 tenen knoflook

Pers de knoflook boven de olijfolie. Breng de knoflookolie op smaak met peper en zout. Wrijf de groenten in met de olie.

4
4
  • 8 kip/ hawaï-spiesen

Rooster de paprika en courgette in ca. 20 min. beetgaar op de barbecue. Rooster de spiesen in ca. 8 min. bruin en gaar.

5
5
  • 125 ml barbecuesaus
  • 150 g tortillachips

Verdeel de groente en spiesen over borden en serveer met de barbecuesaus en chips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.