Couscoussalade met geroosterde groenten
Onverwachte eters? Van deze goedgevulde salade maak je zo een portie meer.

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g couscous (pak 500 g)
- 850 ml kokend water
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 venkelknol
- 2 tenen knoflook
- 4 el traditionele olijfolie
- 500 g half-om-halfgehakt
- 50 g pijnboompitten
- 15 g verse basilicum
- 75 g rucola (zak 75 g)
- 50 g Grana Padano
Advertentie
Bereiden
- Doe de couscous in een grote schaal, schenk er hetl kokend water op en laat 5 minuten wellen. Snijd de courgette en paprika in blokjes, de venkel in smalle partjes en de knoflook fijn. Schep de courgette, paprika, venkel, helft van de knoflook en de helft van de olie om in een schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit een grote koeken- of hapjespan met antiaanbaklaag. Rooster de groenten in de droge pan op matig hoog vuur in 6-8 minuten beetgaar. Schep ze uit de pan.
- Verhit de resterende olie, fruit de rest van de knoflook. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak rul en gaar. Rooster intussen de pijnboompitten en snijd de basilicum fijn. Schep het gehakt bij de groenten.
- Roer de couscous met een vork los en meng met het groenten-gehaktmengsel, de rucola, het basilicum en de pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep op een grote schaal. Strooi de kaas over de lauwwarme couscoussalde.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Couscoussalade met geroosterde groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscoussalade met geroosterde groenten
- 500 g couscous
- 850 ml kokend water
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 venkelknol
- 2 tenen knoflook
Doe de couscous in een grote schaal, schenk er hetl kokend water op en laat 5 minuten wellen. Snijd de courgette en paprika in blokjes, de venkel in smalle partjes en de knoflook fijn.
- 2 el traditionele olijfolie
Schep de courgette, paprika, venkel, helft van de knoflook en de olie om in een schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit een grote koeken- of hapjespan met antiaanbaklaag. Rooster de groenten in de droge pan op matig hoog vuur in 6-8 minuten beetgaar. Schep ze uit de pan.
- 2 el traditionele olijfolie
- 500 g half-om-halfgehakt
- 50 g pijnboompitten
- 15 g verse basilicum
Verhit de resterende olie, fruit de rest van de knoflook. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak rul en gaar. Rooster intussen de pijnboompitten en snijd de basilicum fijn. Schep het gehakt bij de groenten.
- 75 g rucola
- 50 g Grana Padano
Roer de couscous met een vork los en meng met het groenten-gehaktmengsel, de rucola, het basilicum en de pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep op een grote schaal. Strooi de kaas over de lauwwarme couscoussalde.