Vlees­spies met pes­to-bo­nen­sa­la­de

(35) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 35

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • metalen spiesen

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook de sperzie-bonen in weinig water met wat zout in 6 min. beetgaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder stromend water koud. Meng de pesto met 1 el olie. Schep met de ui door de sperziebonen. Breng de salade op smaak met peper.
  2. Prik de aardappelen met een vork rondom in en pof ze 8 min. op vol vermogen in de magnetron. Haal ze eruit en laat ze gewikkeld in een schone keukendoek 5 min. nagaren.
  3. Rijg de varkenshaaspuntjes, de braadworst en de courgette aan de barbecuespiesen. Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de spiesen in 10-12 min. rondom goudbruin en gaar. Of steek de barbecue aan, bestrijk de spiesen met de rest van de olie en rooster ze in 10-12 min. rondom goudbruin en gaar. Serveer de spiesen met de gepofte aardappel en de bonensalade.

Tip:

BBQ-tip: Pof de aardappelen tussen de hete kolen op de barbecue. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze in 40-45 min. gaar worden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 32-33

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.