bewaar
Aardbeien met Martini Fiero en mascarpone
Aardbeien met Martini Fiero en mascarpone
bewaar

Aardbeien met Martini Fiero en mascarpone

20 min. bereiden
2 uur wachten
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 bakken

aardbeien

1

citroen

6 el

Martini Fiero

2 zakjes

vanillesuiker

6 takjes

munt

100 g

mascarpone

Aan de slag

1

Halveer de aardbeien. Pers de citroen uit en meng het sap met de Martini. Roer de vanillesuiker erdoor tot deze is opgelost. Meng met de aardbeien en laat afgedekt met vershoudfolie 2 uur in de koelkast marineren.

2

Snijd de blaadjes van 4 takjes munt heel fijn. Meng door de aardbeien. Verdeel de aardbeien over 4 bordjes. Schep op elk bordje een lepel mascarpone en garneer met de overgebleven muntblaadjes.

algemeenU kunt de mascarpone vervangen door 100 g Griekse yoghurt (bakje 150 g) voor een frissere, vetvrije variant.

algemeenMeng de rest van de mascarpone naar smaak met suiker en serveer bij een stukje taart of vlaai.