bewaar
Wafeltjes met citroensorbetijs en mascarpone
Wafeltjes met citroensorbetijs en mascarpone
bewaar

Wafeltjes met citroensorbetijs en mascarpone

35 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

50 g

zachte boter

50 g

poedersuiker

2

middelgrote eieren

50 g

tarwebloem

250 g

mascarpone

4 el

milde yoghurt

3 zakjes

vanillesuiker

500 g

verse aardbei

500 g

citroensorbetijs

6 blaadjes

verse munt

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop in een grote kom de boter en poedersuiker met een mixer tot een gladde massa. Splits de eieren, de eidooiers gebruik je niet. Roer de eiwitten los en meng al mixend door het botermengsel. Zeef op het laatst de bloem erboven en schep er voorzichtig door.

2

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag in 6 kleine hoopjes op afstand van elkaar over de plaat. Strijk het beslag met de bolle kant van een lepel uit tot wafeltjes van ca. 10 cm doorsnede. Bak in het midden van de oven in ca. 5-7 min. gaar, tot de randjes goudbruin kleuren. Neem de wafeltjes voorzichtig van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster. Verwerk de rest van het beslag op dezelfde wijze (totaal 12 wafeltjes).

3

Schep de mascarpone om met de yoghurt en 1 zakje vanillesuiker. Bestrooi de aardbeien met de rest van de vanillesuiker. Verdeel de helft van de wafeltjes over 6 dessertborden. Schep op elk koekje 2 kleine bolletjes sorbetijs met enkele aardbeien en dek af met de rest van de koekjes. Schep op elke wafel 1 lepel mascarponeyoghurt en garneer met munt. Serveer de rest van de aardbeien ernaast.