bewaar
Hollandse gehaktballetjes met kropsla
Hollandse gehaktballetjes met kropsla
bewaar

Hollandse gehaktballetjes met kropsla

20 min. bereiden
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rundergehakt

2 tl

kruidenmix

4 el

olijfolie

1 duopak

aardappelschijfjes

1

ei

1

kropsla

1

komkommer

3 el

sladressing yoghurt

Aan de slag

1

Meng het gehakt met de kruidenmix en rol er kleine balletjes van. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 3-4 min. goudbruin aan. Schenk 100 ml water in de pan en stoof de gehaktballetjes met de deksel op de pan in 10 min. verder gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Kook het ei in 7 min. hard, pel en snijd in partjes.

2

Haal de bladeren van de kropsla, was en droog ze goed. Meng de kropsla en de komkommer in een schaal. Schep er de sladressing door en peper en zout naar smaak en garneer met de partjes ei.

3

Verdeel de gehaktballetjes met de jus en de aardappelschijfjes over 4 borden. Schep er de kropsla bij.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.