bewaar
Gehaktburgers met Hollandse groenterijst
Gehaktburgers met Hollandse groenterijst
bewaar

Gehaktburgers met Hollandse groenterijst

25 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

rundergehakt

1 zakje

kruidenmix

1

ei

1 zak

groentemix

300 g

witte rijst

2 el

olijfolie

400 g

prei

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Meng het gehakt met de kruidenmix en het ei en vorm er 12 platte burgers van. Leg ze 10 minuten in de koelkast. Snijd grote bloemkool- en broccoliroosjes uit de mix doormidden. Kook de rijst en groentemix samen gaar in de tijd die voor de rijst is aangegeven.

2

Bak in een hapjespan of wok de gehaktburgers in de olie aan beide kanten 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de prei in de pan en roerbak 3 minuten. Giet de rijst met groenten af, schep dit in de hapjespan of wok en roerbak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gehaktburgers erbij.