bewaar
Gebakken rijst met groente en ei
Gebakken rijst met groente en ei
bewaar

Gebakken rijst met groente en ei

20 min. bereiden
149waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

450 g

nasi/bami groentemix

2 tenen

knoflook

1

prei

6 el

traditionele olijfolie

4

middelgrote eieren

1 el

kraanwater

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper uit de schaal nasi-bamigroente. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Snijd de knoflook fijn, was de prei en snijd in ringen.

2

Verhit de helft van de olie in een wok. Bak de knoflook 1 min. Roerbak de peper, nasi-bamigroente en prei 3 min. mee. Voeg de rijst en wat peper en zout toe. Klop het ei met het water, peper en zout. Schuif de rijst naar buiten. Verhit de rest van de olie in het midden. Schenk het ei erin. Roer tot het ei gestold is, meng met de rijst.

tip

combinatietipLekker met kroepoek.