bewaar
Varkensfiletlapjes met aardappelsalade
Varkensfiletlapjes met aardappelsalade
bewaar

Varkensfiletlapjes met aardappelsalade

30 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

olijfolie

2 el

ketjap manis

1 teen

knoflook

2 schalen

varkensfiletlapjes

2 zakken

aardappelschijfjes naturel

2 zakjes

paprika rauwkost

1 blik

ananasstukjes

5 el

sladressing honing/mosterd

Dit heb je nodig

  • grill of barbecue

Aan de slag

1

Verwarm de grill voor of steek de barbecue aan. Meng 1 el olie met de ketjap en de knoflook en breng deze marinade op smaak met peper en zout. Bestrijk de filetlapjes met de marinade en marineer ze afgedekt tijdens de bereiding van de aardappelsalade.

2

Breng de aardappelschijfjes in een laag water met zout aan de kook en kook ze in 3 min. gaar. Giet af en laat in een lage wijde schaal snel afkoelen. Schep de rauwkost, de ananas en de sladressing voorzichtig erdoor en breng op smaak met peper en zout.

3

Rooster de filetlapjes in 4-5 min. per kant goudbruin en gaar. Leg ze op 4 borden en schep er de aardappelsalade bij.