bewaar
Mediterrane maaltijdsalade
Mediterrane maaltijdsalade
bewaar

Mediterrane maaltijdsalade

Van pastasalade krijg je nooit genoeg. Deze versie met spinazie, tonijn en kaasblokjes is verrukkelijk.

20 min. bereiden
194waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

2

uien

1

komkommer

300 g

verse bladspinazie

160 g

tonijnstukken in olijfolie

1

citroen

200 g

salade kaasblokjes

Van pastasalade krijg je nooit genoeg. Deze versie met spinazie, tonijn en kaasblokjes is verrukkelijk.

Aan de slag

1

Kook penne volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat in een wijde kom afkoelen. Snijd ui in dunne partjes en komkommer in halve plakjes. Breng 2/3 van de spinazie met weinig water aan de kook totdat het slinkt. Lek uit in een vergiet en laat afkoelen.

2

Giet de tonijn af en vang de olie op. Pers de citroen uit. Meng de olie met het citroensap tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng de penne, spinazie, rest van de spinazie, tonijn, kaasblokjes, ui, komkommer en de dressing kort voor het serveren.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.