bewaar
Avocadococktail met cayennepeper
Avocadococktail met cayennepeper
bewaar

Avocadococktail met cayennepeper

20 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

2 el

mayonaise

2 el

crème fraîche

2 tl

ketchup

1 tl

cayennepeper

1 rijpe

avocado

½ krop

ijsbergsla

2 bakjes

cocktailgarnalen

Dit heb je nodig

  • cocktailglazen

Aan de slag

1

Pers de citroen uit. Maak een saus van de mayonaise, de crème fraîche, de ketchup en 1/2 tl cayennepeper. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout.

2

Snijd de avocado in de lengte rond de pit doormidden. Verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in dunne parten. Besprenkel de avocado met wat citroensap voor het behoud van zijn groene kleur. Verdeel de ijsbergsla over de glazen, verdeel de avocado en de garnalen erover. Schep in elk glas een lepel saus en bestrooi met de rest van de cayennepeper.