Roer de mayonaise, de ketchup, de rode peper en de whisky tot een sausje. Breng op smaak met zwarte peper. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Meng de saus door de Hollandse garnalen. Verdeel de sla over 4 cocktailglazen of borden. Houd wat mooie blaadjes achter voor de garnering. Halveer de citroen. Pers een helft uit en snijd de andere helft in schijfjes. Verdeel de garnalen over de sla en besprenkel met wat citroensap. Bestrooi naar smaak met de cayennepeper. Garneer met een schijfje citroen en de achtergehouden veldsla.
- algemeenFamilierecept AllerHande 13 2009. Bij Inge in Volendam houden ze vast aan tradities. Kerst vieren ze altijd thuis, met de héle familie. 'Kerst is bij ons een echt familiegebeuren dat we altijd samen vieren. We vinden het heerlijk om met z'n allen te tafelen. Voor het hoofdgerecht en de toetjes maken we een aantal verschillende dingen. Maar dat geldt niet voor het voorgerecht! Dat is elk jaar traditiegetrouw deze cocktail van Hollandse garnalen. Daar is iederéén dol op; vooral door het scheutje whisky erdoor!'
Gerelateerde recepten
Kerstcocktail van Inge

voorgerecht
4 personen
175 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Roer de mayonaise, de ketchup, de rode peper en de whisky tot een sausje. Breng op smaak met zwarte peper. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Meng de saus door de Hollandse garnalen. Verdeel de sla over 4 cocktailglazen of borden. Houd wat mooie blaadjes achter voor de garnering. Halveer de citroen. Pers een helft uit en snijd de andere helft in schijfjes. Verdeel de garnalen over de sla en besprenkel met wat citroensap. Bestrooi naar smaak met de cayennepeper. Garneer met een schijfje citroen en de achtergehouden veldsla.
algemeen:Familierecept AllerHande 13 2009. Bij Inge in Volendam houden ze vast aan tradities. Kerst vieren ze altijd thuis, met de héle familie. 'Kerst is bij ons een echt familiegebeuren dat we altijd samen vieren. We vinden het heerlijk om met z'n allen te tafelen. Voor het hoofdgerecht en de toetjes maken we een aantal verschillende dingen. Maar dat geldt niet voor het voorgerecht! Dat is elk jaar traditiegetrouw deze cocktail van Hollandse garnalen. Daar is iederéén dol op; vooral door het scheutje whisky erdoor!'
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel ketchup
½ theelepel verse rode peper
2 eetlepels whisky (slijter)
200 g Hollandse garnalen
1 zak veldsla
1 citroen
1 mespunt cayennepeper