bewaar
Roomijs & chocodip
Roomijs & chocodip
bewaar

Roomijs & chocodip

15 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 bekertjes

slagroom

2 tabletten

extra fijne melkchocolade

2 bakken

aardbeien

2 bakjes

rode bessen

2 bakjes

frambozen

4 el

poedersuiker

2 bakken

slagroomijs bosvruchten

2 bakjes

chocoknispers

Dit heb je nodig

  • ijsbolletjeslepel, prikkers met vlaggetje

Aan de slag

1

Verhit de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Laat de chocolade er van het vuur al roerende in smelten. Laat afkoelen.

2

Meng ondertussen de aardbeien, de bessen, de frambozen en de poedersuiker.

3

Verdeel het fruit over 8 glazen. Schep er met de ijsbolletjestang een bol ijs bij. Verdeel de chocoladesaus en de chocoknispers elk over 8 schaaltjes en serveer 2 schaaltjes bij elke fruitsalade. Met de prikkers dipt u het fruit eerst in de chocoladesaus en dan in de chocoknispers.

algemeenU kunt dit gerecht 3 uur van tevoren bereiden. Bewaar de saus buiten de koelkast, verwarm 'm vlak voor serveren. Bewaar het fruit in de koelkast, laat het ca. 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.