Roomijs & chocodip

620 kcal

15 min. bereiden

3.8/5

(34)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • ijsbolletjeslepel, prikkers met vlaggetje


2010 nr. 07 - Grote vakantie

Aan de slag

  1. Verhit de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Laat de chocolade er van het vuur al roerende in smelten. Laat afkoelen.

  2. Meng ondertussen de aardbeien, de bessen, de frambozen en de poedersuiker.

  3. Verdeel het fruit over 8 glazen. Schep er met de ijsbolletjestang een bol ijs bij. Verdeel de chocoladesaus en de chocoknispers elk over 8 schaaltjes en serveer 2 schaaltjes bij elke fruitsalade. Met de prikkers dipt u het fruit eerst in de chocoladesaus en dan in de chocoknispers.

  • algemeenU kunt dit gerecht 3 uur van tevoren bereiden. Bewaar de saus buiten de koelkast, verwarm 'm vlak voor serveren. Bewaar het fruit in de koelkast, laat het ca. 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.

Wat vond je van dit recept?

Roomijs & chocodip

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig