bewaar
Bokkenpootjesijstaart met gember
Bokkenpootjesijstaart met gember
bewaar

Bokkenpootjesijstaart met gember

25 min. bereiden
4 uur wachten
149waarderingen

Ingrediënten

3 pakken

bokkenpootjes

50 g

boter

6 eetlepels

gemberjam

½ liter

slagroom

100 g

aardbeien, frambozen en/of rode bessen

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Aan de slag

In keukenmachine 1 pak bokkenpootjes verkruimelen. Boter en 2 el gemberjam erdoor mengen. Kruimelmengsel over bodem verdelen en goed aandrukken. 10 bokkenpootjes apart houden. Rest van bokkenpootjes in stukjes breken. In kom slagroom stijf kloppen. Stukjes bokkenpoot en rest van gemberjam erdoor spatelen. Mengsel in vorm scheppen en gladstrijken. Andere bokkenpootjes erop leggen. Taart in diepvriezer in ca. 4 uur laten bevriezen. Uit vriezer taart bestrooien met poedersuiker, met nat mes in punten snijden en opdienen met wat roodfruit.