Pangasiusfilets met courgette
Pasta en pangasius vormen een goed koppel in dit gerecht met romige pestosaus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 750 g diepvries pangasiusfilets
- 25 g tarwebloem
- 1 el kruidenmix vis (busje 80 g)
- 250 g tagliatelle all'uovo (pasta)
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 courgette
- 90 g pesto rosso
- 100 ml kookroom light (flesje 250 ml)
Advertentie
Bereiden
- Zorg dat de vis ontdooid is. Strooi de bloem op een bord. Snijd de pangasiusfilets in stukken van ca. 5 cm. Dep ze goed droog, wrijf ze in met de viskruiden en wentel ze door de bloem.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de vis 4 min. per kant. Snijd de courgette in plakjes en bak deze in de rest van de olie 3 min. Voeg de pesto en kookroom toe en breng het al roerend tot aan de kook. Giet de tagliatelle af, verdeel het over borden en schep de courgette in de pestoroomsaus erop. Leg de gebakken pangasiusfilets erbij.

Vis grillen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 935 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Pangasiusfilets met courgette
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pangasiusfilets met courgette
- 750 g diepvries pangasiusfilets
- 25 g tarwebloem
Zorg dat de vis ontdooid is. Strooi de bloem op een bord. Snijd de pangasiusfilets in stukken van ca. 5 cm.
- 1 el kruidenmix vis
Dep ze goed droog, wrijf ze in met de viskruiden en wentel ze door de bloem.
- 250 g tagliatelle all'uovo
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 courgette
- 1 el traditionele olijfolie
- 90 g pesto rosso
- 100 ml kookroom light
Snijd de courgette in plakjes en bak deze in de rest van de olie 3 min. Voeg de pesto en kookroom toe en breng het al roerend tot aan de kook.
Giet de tagliatelle af, verdeel het over borden en schep de courgette in de pestoroomsaus erop. Leg de gebakken pangasiusfilets erbij.